sunnuntai 25. toukokuuta 2014

hvilken lykkelig uge

Takana ihan erionnellinen viikko.

Ollaan nautittu kesäisestä Köpiksestä ihan täysiä ja tehty kaikkia siistejä juttuja. Vaikka olinkin viime viikonlopun Skotlanti-reissun jälkeen aika väsyksissä, niin eihän noita ihania aurinkopäiviä voinut haaskata yhtäkään. Toisena motivaattorina myös herääminen siihen tosiasiaan, että kotiinlähtö odottaa jo kuuden viikon päästä. Eipä tässä jouda enää himassa laiskuuksissaan peukaloita pyörittelemään, heh.

Kesäkuun lähestyminen tarkottaa samalla myös kurssien loppumista ja tenttien lähestymistä. Oon koittanut olla nyt kerrankin vähän kauempaa viisas ja alottaa lukemisen tosissaan jo nyt, et välttyis siltä kirjapinolta tenttiä edeltävänä viikkona. Tämä on tarkottanu käytännössä päivien viettämistä kirjastolla. Kaikilla kavereillakin alkaa lukukauden hommat nyt kasaantua, joten vapaapäivähäiriköiden määrä on vähentyny, heh, ja ollaan koitettu opiskella yhdessä. Meidän arkifilosofiaksi onkin kehittyny "päiväsaikaan ahkera, illalla sitten jotain nastaa", toistaiseksi toiminu ihan hyvin. Vaikka kyllähän tuo välillä meinaa vähän turhauttaa, että ulkona paukkuu hellerajat ja ite istuu päivän kirjaston saunaksi muuttuneessa lukusalissa.

Nyt mulla on arkena enemmän iltoja vapaina, ku tanskan kurssi loppui tentteihin viime viikolla. Hyvinhän tuo meni! Vaikka suullisessa tentissä meinaskin vaihtua taas kerran hiukan ruotsin puolelle. Vähän haikealla fiiliksellä lähdettiin viimeiseltä tunnilta kotiin, jotenkin niin huippuryhmä ja paras opettaja, et oishan tota voinut vielä jatkaa. Onneks suunnitteilla on pitää ryhmän kanssa vielä Tanska-juhla ennen ku kaikki karkaa kotiin!

Tällä viikolla on siis paiskittu hommia ja sen lisäksi on aikaa jääny kaikenlaiseen kivaan hengailuun, mikäs sen parempaa (paitsi täyspäiväinen hengailu hah).

Tiistai-iltana käytiin Science and Cocktails -tapahtumassa Christianiassa. Jutun ideana on siis kerran viikossa pidettävät melko kansankielistetyt tiedeluennot, joissa asiantuntija puhuu johonkin tieteenalaan liittyvästä aiheesta. Samalla ku kuuntelee luentoja voi hörppiä siistejä nörtti-cocktaileja, joita labratakkiin pukeutuneet baarimikot pyörittelee tiskin takana. Tällä kertaa luennot käsitteli erilaisia verkostoja, ihan mielenkiintoista settiä. Ja miten hieno oli kuivajäällä hyöryämään laitettu juoma, haha!

Science and Cocktails.

Muina iltoina ollaan hengailtu paljon puistoissa, nautittu mielettömistä hellepäivistä, oltu piknikillä, kokeiltu uusia kahviloita, ravintoloita ja baareja. Se, et lähtö on jo niin lähellä, on laittanu myös liikkeelle semmosen fiiliksen, et on pakko kokeilla vielä kaikki ne siistit kahvilat ja ravintolat, joissa ei oo tullu vielä käytyä. Säästäväisyysmoodi on siis toistaiseksi väistynyt haha, mut niin paljon kaikkia hyviä mestoja ja uusia löytöjä, ettei haittaa kyllä yhtään. Ainakaan niin kauaa, ku salikortti on edelleen voimassa ja sitä tulee käytettyä heh.

iltapäiväjäätelöt Fælledparkenissa, ihan Nørre Campuksen vieressä.

Viikon kiistattomat lempparilöydökset on Kihoskh-niminen kioski, ehkä Köpiksen paras pizzeria sen naapurissa ja Mikkellerin olutravintola, kaikki Vesterbrossa. Kihosksista löytyy vaikka ja mitä, paljon kaikkea luomua ja muutenkin jee-juttuja, ehdoton hyvän mielen mesta. Kulman takaisesta take away -pitsapaikasta ehkä yks pienen elämäni parhaista pitsoista, maistuu parhaimmalta auringonlaskun värisellä Sønder Boulevardilla. Mikkeller on paikallinen panimo, jonka valikoimasta löytyy kaikkea jännää. Minun uutena lempparibissenä omenaolut, miten hyväää! Granaattiomena oli vähän liian kummaa.




Koska sunnuntai, jolloin pitää opiskella, tarvitsee hyvän aloituksen ollakseen hyvä sunnuntai, oli pannukakkubrunssi ihan oikea valinta. Francescan kanssa vietettiin oikein luksusaamu meidän parvekkeella auringon paisteessa. Sain vielä paketinkin postissa, äiti lähetti kotimysliä ja ihanan kortin. Lenkillä tarkeni pelkissä topissa ja shortseissa. Pikkuveli varasi lentoliput tänne. Veera lähetti kuvia minun hoitokasvista, oli riemastunut kukkimaan, hienoa työtä.
Ei epäilystäkään, mielettömän hyvä sunnuntai.



kiitos äiti. <3

Luentoja jäljellä enää vaivaiset kaksi viikkoa, sen jälkeen viikko esseen kirjottamista ja sitten tenttiviikko. Vieläkin vähän kiukuttaa, et tentti osuu juhannukseen, mut sen jälkeen on luvassa vielä kaikkea niin siistiä viimeisiksi viikoiksi, etten kauaa jaksa harmitella. Veli tulee kylään juhannusviikon jälkeen (viimeinkin Tivoliin riehumaan!) ja sitten vuorossa ROSKILDE. Ei varmaan oo tarpeen edes mainita, hippasen intopiukeena koko hommasta. Uskon, et se tulee olemaan maailman mielettömin tapa päättää tämä mun puoli vuotta täällä.

Aurinko laskee joka ilta myöhemmin, on vaan ihan valosaa ja mun unirytmi on ihan sekasin, ku en tajua ruveta nukkumaan ollenkaan. Kirjoittelen vaan juttuja ylös, kun pelkään, et unohtaisin kaiken tämän, ja fiilistelen musiikkia. Mut ei kai se niin vaarallista.

Mange kys!

2 kommenttia:

  1. Oi että, siellä on jo ihan kesä! Ja kaikki ruoka näyttää niin hyvältä, omnonm.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. no viime viikko oli ainakin huippu, ihan heinäkuuhelteet! ja ruoka on hyvää, edelleen, mitenkä täältä malttaa koskaan lähteä takaisin kahvilakatoiseen jyväkylään.

      Poista