keskiviikko 12. maaliskuuta 2014

tour de tanska

Toissa viikonloppuna lähdettiin ESN-järjestön Danish Tripille. Sain viimein aikaseksi kasata reissun kuvat, joten täsä näit nyt olis! Kahden bussilastillisen voimin kierrettiin siis viikonlopun aikana kolme Tanskan suurimmista kaupungeista: Aahlborg, Aarhus ja Odense. 

Reissu alkoi perjantain pikkutunneilla, kun otettiin suunta kohti Tanskan pohjoisinta kohtaa, Greneniä, jossa Itämeri ja Pohjanmeri kohtaa. Vaikka puolenpäivän aikoihin perille saavuttaessa valvottu yö painoi ja keli oli harmaa, oli Grenen mielettömän kaunis ja kiehtova paikka.





no nyt on taas jotain suomalaista kivaa.

kato Roosa, vähä eri sortti ko mökil!
 
 
Melko lähellä Greneniä pysähdyttiin Råbjerg Milellä, liikkuvalla hiekkadyynillä. Dyyni on Pohjoismaiden suurin ja se liikkuu vuosittain jopa 18 metriä. Oli aika pieni olo, tais Yyteri hiekkoineen jäädä kakkoseksi.



Pohjoiskärjestä meidän reissu jatkui takaisin etelään. Perjantain päätepysäkkinä oli Aahlborg. Kuvia sieltä ei pahemmin ole, ku saavuttiin pimeällä ja lähdettiin aamulla, mut vaikutti melko tavalliselta pienehköltä kaupungilta. Meidän reissuporukalle riitti kaupunkikierroksen jälkeen ruoka, iisit hotellihuonehipat ja mahdollisimman pitkät yöunet. Lauantaina herätyskellot soitti taas ajoissa ja hypättiin takaisin bussiin, määränpäänä Aarhus. Ootettiin sitä aika innolla, oltiin saatu kaverin kaverin paikalliselta kaverilta vinkkejä, mihin kannattais mennä. Ohjelmassa oli jälleen kaupunkikierros ja sen jälkeen nykytaiteen museo ARoS, mutta koska turisteilu ei niin napannu, päätettiin ennen museota suorittaa omatoimisesti vaihtoehtoisaktiviteetteja. Suunnattiin suureen puistoon keskustan laidalle ja kyl kannatti! Aurinko, eväät ja ilmassa tuoksuva kevät.




Museosta tykkäilin kyllä tosissaan! 
Erityisesti ylimpään kerrokseen tehdystä sateenkaaripanoramasta, nii siisti haha,
meni vähän höveliksi toi kuvien ottaminen siellä.






 

the boy.

Museon jälkeen jatkettiin matkaa reissun viimeiseen kaupunkiin, Odenseen, jossa vietettiin koko sunnuntai. Tää kaupunki on tunnettu erityisesti H.C. Andersenin synnyinkaupunkina, eikä se kyl päässy unohtumaan kaupunkia kierrellessäkään. Aurinkoinen päivä oli taas oiva omatoimiselle kaupunkiseikkailulle.



 


biologian oppitunteja.
 

 


 

Iltasella takaisin Köpikseen, miten ihanasti se tuntuikaan kodilta. 
Mitä mainioin reissu, kiitos parhaat matkatoverit Meeri ja Roxana.

<3
Nyt meikä rientää luennoille, huomenna Jyväskylän tuliaisia lentokentältä rakkaseen viikonloppulainaan!

2 kommenttia:

  1. moi kilometritukka! mä syön suklaata. kiiruhdin kauppaan ehtiäkseni sen ostamaan. aika täpärälle meni mutta meni kuitenkin. mua viehättää noi majakat jotenkin tosi paljon! eka kuva, ihan hullun hieno. muumeissakin ne majakkajaksot oli aina super hyviä. ala katsoo suitsia jos et sitä jo katso. pidä se lippu korkeella kaunis ihminen! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. ehkä semimetritukka, mutta hyvin hapsuinen :---( onneksi ehdit. olisi ollut erikurjaa, jos olisit mennyt kauppaan ja se olisi ollut jo kiinni. mäkin rakastuin tuohon paikkaan ja majakkaan aikalailla, olisin vaan halunnut häätää kaikki ihmiset koko mestasta ja leikkiä, et se ois ollu saari, minun oma majakkasaari. ihan parhaita myös majakkajaksot, erityisesti se, jossa pappa ja mamma kohtaavat. ja on se haamukin. pusuja <3

      Poista